Elvira van Bochove

ELVIRA VAN BOCHOVE  Transmitting through art

Winter/Voorjaar 2021

SpuiLAB210 is de plek in Dordrecht voor samenwerking van inwoners, bedrijven en kennisinstellingen aan een groenere stad die voorbereid is op extreme weersomstandigheden en hoogwater.

Mijn werk hangt hier voor het raam en binnen, duidelijk en veilig te zien vanaf buiten. 

Spuiboulevard 210 Dordrecht

ZEEWATER


De zee verbindt kustlijnen met regendruppels. Het water is gekleurd en gevormd door de tijd, en het weer van de dag…Rockanje
De zee bij Rockanje is bijna altijd bedaard. Blauwe luchten, veel zand en zandkleurige dingen, bruin slik bij laagwater.


Egmond
Stormachtige dagen in de herfst, in Egmond aan Zee.
 Geweldig volgens de surfers, geen grauwe omstandigheden maar woest levendig water.

De Blauwe lucht
Dit is de wereld die we willen zien, zoals het prettig en mooi is. Alles is goed bij een heldere lucht, fris water en geelgouden zonlicht. Maar onder het oppervlak bevindt zich wat we liever niet zien. De ademnood van het wezen in het water wijst op het afnemen van de levensadem.


RIVIERWATER BIJ HET GROOTHOOFD

De drie grote rivieren de Beneden Merwede, de Oude Maas en de Noord komen hier samen, met ook nog een instroom van de kleine rivier het Wantij. Bijzonder water dus. Eeuwenlang stroomt het er al, verbindt het de historie van verschillende tijden.

De schilderijen zijn korte verslagen van de ontmoeting van deze wateren die allemaal hun verhaal meenemen vanuit verschillende richtingen, en samen verder stromen naar zee…

Het Drie Rivierenpunt is een serie van 6 schilderijen van steeds hetzelfde punt in het water, geschilderd met tussenpozen van een week.
Ander weer, ander licht, andere bewegingen.

 Dit is de ontmoeting van drie grote rivieren, de wateren die allemaal hun verhaal meenemen vanuit verschillende richtingen, en samen verder stromen naar zee… 

In de lijsten staan de data gebrand.